(Orlov 2024) – Tina Andersen

Tina Andersen

Instruktør i:

  • Hoopers

Jeg blev tilbage i 2004 uddannet lydigheds- og agility instruktør gennem DGI. Efterfølgende underviste jeg en årrække i agility på konkurrence niveau i Dansk Agility Forening, København. Sideløbende og frem til i dag har jeg været på adskillige kurser, foredrag, og efteruddannelser.

Jeg har holdt en lang pause fra instruktørgerningen, da jeg valgte at bruge min tid på træning af egen hund. Har haft en Jack Russell Terrier, som jeg trænede agility med, og deltog i adskillige konkurrencer rundt i hele landet. Efterfølgeren blev min nuværende hund, Diva, en blanding af Border Collie og Australien Sheppard.
Da jeg fik hende for 5 år siden som hvalp, startede min interesse for konkurrence lydigheds træning. Jeg har trænet rigtigt meget, også hos nogle af Danmarks dygtigste instruktører. Jeg elsker at træne og gå til konkurrence, og får et “kick” når vi går ind over kantbåndet til ringen. Den samhørighed og “bobbel” jeg er i med min hund, er en ubeskrivelig følelse. Det har afstedkommet vi i 2018 opnåede titlen, Dansk Rally Champion. Og i år 2020 blev vi så Dansk Lydigheds Champion.

Det sidste nye vi er startet på er HOOPERS træning. Sporten kom til Danmark i starten af 2020. Den har allerede vokset sig pænt stor, og vi er også nogle som har været på instruktør kursus med udenlandske instruktører. Danske regler er præcis blevet frigivet fra Dansk Kennel Klub her i 2020, som også har nedsat et udvalg, som blandt andet skal i gang med instruktør og dommeruddannelser. Så et forsigtigt bud er vi primo 2021
måske ser de første officielle stævner her i DK. Indtil da kan vi jo sagtens træne og ha´ det sjovt 

“Hoopers er en hundesport, hvor hundeføreren via fjerndirigering guider sin hund igennem en forhindringsbane fejlfrit og så hurtigt som muligt. En sportsgren, der er skånsom for både hund og hundefører, hvilket gør at alle hunderacer og førere kan deltage. Hoopers stammer fra USA og har bredt sig til Europa.”

Jeg brænder allerede så meget for HOOPERS at jeg vil udbyde træning på begynder/letøvet niveau.

Jeg træner og underviser kun efter positive indlæringsmetoder, og forsøger at sætte hund og fører op til succes på det niveau de nu er på.

Det skal være sjovt for både hund og fører at træne.
Du kan kontakte Tina på tlf. 20 68 68 72