Agility


Vi træner agility udendørs forår, sommer og efterår med en sommerferiepause.

Niveauer:

Foundation: Det er for hvalpe-unghunde  under 1 år og for hunde der ikke tidligere har gået til agility. Vi forbereder jer og hundene på at kunne begår jer på et “rigtig” agility hold. Det gør vi ved at træne det vi kalder for ”flatwork” og ”foundation” Her bliver I introduceret til de forhindringerne og for de unge hunde  (under 1 år) foregår det hele på jorden og rigtig meget af træningen handler om lydighed i agility. Vi arbejder med opvarmning, tunneller, spring støtter, fremad sendelser, bliv, indkald og leg med legetøj og ro, blot for at nævne nogle af de færdigheder en agility hund skal være i besiddelse af.

Begynder: Begynder er for dem der har været på foundation holdet og dermed er blevet introduceret til alle forhindringerne på en agility bane. Nu kan vi så begynde at sætte forhindringerne sammen i små moduler og nu stilles der i langt højere grad krav til føreren færdigheder, som nu skal begynde at handle (guide) sig hund rundt på en bane. Her er det et krav at hunden kan være løs.

Let øvede: Let øvede er for dem der kan løbe længere moduler op til hele baner, måske har du endda mod på at starte til konkurrence nu. Det er instruktørerne der vurdere hvornår man komme på let øvede. Det er en forudsætning at man har trænet i klubben i længere tid eller at man har trænet agility på dette niveau, for at komme på Let øvede hold.

Øvede: Det ligger lidt i ordet, det her er vores elever der har trænet i klubben i rigtig mange år, måske så mange at de har senior hund, som de stadig gerne vil aktivere med agility. Det er en forudsætning at man har trænet i klubben på de øvrige niveauer for at komme på det øvede hold.