Lydighed

Beskrivelse af unghundeprøven Marts 2019

lydighed lineføring fri ved fodLydighed er mange ting. Målet for lydighedstræningen i foreningen kan være DKKs programmer: LP klasse 1, LP klasse 2, LP klasse 3 & LP elite. (Se de fulde programmer her: https://www.dkk.dk/kurser-prover-og-traening/aktiviteter-med-din-hund/lydighed/lydighedsreglement)
Eller du kan træne til hverdagsbrug som en hyggelig aktivitet for hunden hele dens levetid. Dit ambitionsniveau afgør, om du og din hund skal træne på et konkurrencehold eller et af de øvrige hold.

Undervisningen foregår ud fra de positive principper, dvs. beløn korrekt adfærd og ignorer fejl – og sæt altid hunden op til succes. Vi lægger vægt på, at det skal være sjovt at træne hund.

Begyndertræning

Her lægger vi det samme fundament som på hvalpemotivation for de hunde, som af en eller anden grund ikke nåede det hold inden de blev 4 måneder (som er grænsen på hvalpemotivation). Det kan fx være omplaceringshunde, der skal godt i gang med et samarbejde med den nye ejer.

Som regel vil holdet også starte med en teoriaften, ligesom hvalpeholdene gør.

Unghundetræning

Når hvalpen er 4½ måned gammel er den ‘teknisk’ set unghund. Vi bygger videre på hvalpeøvelserne og starter så småt lydighedstræningen. Der er fortsat mange slappe-af pauser og lidt leg mellem øvelserne.

Unghundetræning – Fortsat

Nu er hunden omkring 8 måneder og kan mentalt sammenlignes med et 8-årigt barn: fuld af krudt og gale streger! Alt det, den havde lært, kan den pludselig ‘glemme’ (men det kommer igen – bare rolig).

Træningen er en videreførelse af unghundetræningen, der udbygges med andre øvelser, og er rettet mod de hunde, der allerede har været afsted på ét unghundehold. Vi træner op mod Klubbens Unghundeprøve
Se mere under beskrivelserne af de enkelte hold.

Let øvede og Øvede

Vi træner nu fortrinsvis lydighedstræning op mod DKK-programmerne. Alle øvelser nedbrydes i mange delelementer, der trænes hver for sig og til sidst sammensættes til færdige øvelser. Vi opfordrer til at bruge klikker i træningen.

Holdene kan være målrettet konkurrence eller mere til dagligdags brug. Det vil fremgå af hver enkelt holdbeskrivelse.