Connie Pabijan

Instruktør i:

  • Klikkertræning
  • Hvalpemotivation
  • Lydighed
  • Rally

Min interesse for hunde startede i 1988, da vi købte en golden retriever (Ouzo). I 1989 var jeg på hundeudstilling, hvor man havde stillet en agilitybane op som reklame for den nye hundesport, som lige var kommet til Danmark. Her fik man lov til at prøve forhindringerne. Min hund blev ellevild, og så var det bare om at finde en klub. Valget blev Dansk Agility Forening (D.A.F.), og her blev jeg så i 25 år. Dog har jeg trænet i mange klubber ved siden af min gang i D.A.F. og har derved lært en masse.

Jeg blev uddannet lydigheds- og agilityinstruktør gennem DGI i 1996 og har undervist lige siden. Jeg har været på mange efteruddannelser, men har mest undervist i agility.

Da vores tredje hund døde i august 2016, lovede jeg min mand, at nu skulle vi have en pause, men der gik 3 måneder, så måtte jeg kapitulere. Jeg fik endelig overtalt min mand, for jeg kunne IKKE leve uden en hund.

Så gik jagten ind på at finde en hunderace, som vi ikke havde haft før. Valget faldt på en kooikerhondje (Egon), som er en hund, der er arbejdsvillig, livlig, trofast og har en god indlæringsevne.

En kooikerhondje kan være sær og ikke en allemandshund, så jeg brugte det første år af hans levetid på at socialisere ham, hvor jeg flere gange om ugen mødtes med hunde store som små. Det har givet ham så meget selvtillid, så nu er han meget social. Dog er der noget sært tilbage, for han kan være lidt brysk overfor hanhunde, der har et stort ego.

Så begyndte jeg at træne med Egon i AAL, og her opdagede jeg, hvor fantastisk denne klub er. Jeg startede til rally lydighed, og her blev jeg tændt. Jeg opdagede at lydighed ikke behøver at være kedeligt, og vil derfor dyrke denne sport ved siden af agility.

Jeg er tilhænger af at træne efter de bløde indlæringsprincipper, hvor psykologi og belønning går frem for magten. Træning for hund og fører skal være sjov, og har man en dårlig dag, hvor det ikke lykkedes, så finder man en øvelse som hunden kan, så træningen kan ende med en succes.

Du kan kontakte Connie på tlf. 28 85 27 25.