055-2021 Spotkursus i adfærdsudfordringer – OPTAGET

Instruktør: Karina
Træningssted: Gemmas Alle 94
Dato og tid: Lørdag d. 30. oktober kl. 12.30-14.30
Pris: 175,- kr.
Max fire deltagere – holdet gennemføres ved mindst tre tilmeldinger.

Hvis du indimellem står i en situation, hvor din hund viser uhensigtsmæssig adfærd (eller hvis du vil forebygge det), så kan der være hjælp at hente denne eftermiddag.
Vi kan ikke gå i dybden og arbejde med aggressivitet, angst og traumer, men I vil få værktøjer til at håndtere de mere dagligdags ting, hvor hunden reagerer ved at gø, stivne eller trække sig i bestemte situationer, eller overfor specifikke genstande.

Det bliver en blanding af teori og praksis med pauser til hundene undervejs, og vi kommer til at arbejde med:

Kontrabetingning. Nok det mest effektive, enkle og hurtigst virkende værktøj, vi overhovedet kan tage i brug, så det er oplagt at starte her.

Engage/disengage. Kan godt minde om kontrabetingning, men kan bruges i nogle lidt andre situationer, og er en metode, der virkelig kan arbejdes med, og som kan forfines.
Samtidig kan den i høj grad bruges forebyggende. Metoden virker både, hvis hunden er lidt utryg, og hvis den bare bliver så begejstret, at det udmønter sig i uhensigtsmæssig adfærd.

Operant kontrol (herunder indlæring af modsatrette adfærd og “forbudssignal”). Nogle udfordrende situationer, hvor vi på forhånd forudser, at hundene kan udvise uhensigtsmæssig  adfærd, kan vi komme udenom ved at have en øvelse, som virker HVER gang. Fx en sit eller en snudetouch.

Krisehåndtering. Når vi indimellem havner i situationer, hvor hundene bliver ukontaktbare/fryser/stivner, så er der kun ét at gøre – at komme UD af situationen hurtigst muligt. Der kan vi have glæde af en hel række af øvelser, hvis vi har indlært det på forhånd.